Aydın'ın Yöresel Yemekleri

Aydın'ın Yöresel Yemekleri

Aydın'ın Meşhur Lezzetleri 


Aydın bölgesine ait yöresel lezzetlerimiz Türkiye çapında üne kavuşmuştur.

Aydın'ın en meşhur yöresel yemekleri ve lezzetleri arasında keşkek yuvarlama tahinli pide incir arası ceviz, kedirgen kavurması, yoğurtlu kızartmadır.

Aydın'da yemekli bir düğüne gittiğinizde size ikram edilen yemeklerden en başında yukarıdaki listede saydığımız yemekler gelmektedir.

Tabii yapılışları köyden köye ve yapan kişinin nasıl öğrendiğine göre değişiklik göstermektedir.

Aydın elit kız öğrenci yurdunda Aydın'a ait yöresel yemekleri bazı zamanlar da öğrencilerimiz için akşam yemekleri menülerimize eklemekteyiz.


Tereyağlı Keşkek

Aydın Keşkek


Aydın yöresinin en meşhur yemeklerinden birisidir. Tereyağı buğday ve genellikle kuzu eti ile yapılan keşkek üzerine kırmızı biber ve tereyağlı sos dökülerek yenilmektedir.

Her damak zevkine hitap eden bu efsanevi yöresel lezzetimiz genellikle Aydın'da tüm yemekli düğün sünnet gibi cemiyetlerde gelen misafirlere ikram edilmektedir.

Hatta Aydın'da keşkek yöresel yemek olmaktan çıkmış ve birçok kişiye de iş imkanı sunmuş durumdadır.

Aydın'da yemekli düğün ve sünnet etkinliklerine kazanlarca keşkek yapan kişiler ve yemek firmaları her geçen gün artan bir pazara sahip olmaktadır.


Çingene pilavı


Çingene Pilavı


Çingene pilavı genellikle Aydın'a dışarıdan  gelen ve bu yemeğin ismini ilk kez duyanlar tarafından içerisinde bulgur yada pirinç olduğu zannedilen bir yemektir.

Ancak adı ne kadar çingene pilavı olsa da içinde pirinç ya da bulgur bulunmamaktadır.

Çingene pilavının içerisinde çökelek (kesik) başta olmak üzere domates, zeytin, biber, baharat ve maydanozun zeytinyağı ile harmanlanmasıyla hazırlanan her öğün yenebilecek lezzetli bir salatadır.


Yuvarlama


Aydın Yuvarlama


Yuvarlama yemeğimiz de Ege bölgesinin dışında hatta Aydın dışında çok fazla bilinmeyen yöresel bir lezzetimizdir. Yuvarlamanın yapılışında kıyma, yumurta, soğan ve baharat kullanılmaktadır yuvarlama servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ dökülerek sıcak bir şekilde servis edilmektedir.

Yuvarlama da aynı keşkek gibi Aydın'da gittiğiniz tüm düğün ve sünnet cemiyetlerinde size ikram edilecek olan yemeklerin en başında gelmektedir.